Home / Fietsroutes langs de bollenvelden rondom Keukenhof / Hollandse Bloemenroute | 35 km

De gratis Hollandse Bloemenroute is dé fietsroute waarmee u geniet van de lentebloemen of de zomerbloemen in de Bollenstreek. U fietst langs de mooiste bloemenvelden, het strand, de duinen en de dorpen Noordwijkerhout en Lisse. Onderweg komt u langs de leukste (bloemen)attracties, monumenten en natuurgebieden zoals Bloemenpark Keukenhof en verschillende bloembollenkwekerijen en tulpen showtuinen.

Fiets de Hollandse Bloemenroute

De Bloemenroute is ongeveer 35 kilometer lang en is in ongeveer 2 tot 3 uur te fietsen. Tijdens de fietsroute ontdekt u de veelzijdigheid en de gastvrijheid van de Bollenstreek. U fietst langs het strand, het unieke duingebied, mooie monumenten en uiteraard de mooiste bloemen van het seizoen. Door de relatief korte afstand is de route goed te combineren met een bezoek aan een of meer van de hoogtepunten langs de route.

Hop on Hop off sightseeing langs de Bloemenroute

Met de Bloemenroute fietst u langs heel veel tulpenvelden, narcissenvelden en hyacintenvelden. Deze bloemenvelden zorgen elk voorjaar voor het meest kleurrijke landschap van de wereld. Naast de bloemenvelden zijn er ook heel veel attracties, musea en monumenten die u kunt bezoeken. In de lente is het Bloemenpark Keukenhof een echte aanrader maar er zijn ook veel tulpen showtuinen, musea en tulpenboederijen te bezoeken. Stap dus ook even af tijdens het fietsen en geniet de volgende hoogtepunten:

Hoogtepunten langs de bloemenroute in de lente

Wanneer is de Bloemenroute op zijn mooist?

Het seizoen van de lentebloemen begint van donderdag 24 maart t/m zondag 15 mei 2022. Tijdens deze periode bloeien verschillende voorjaarsbloemen. Naast de beroemde Nederlandse tulpen geniet je ook van de narcissen en hyacinten. In deze periode is ook bloemenpark Keukenhof geopend dat ook langs de fietsroute gelegen is.

Let op: de bloei van de lentebloemen is afhankelijk van het weer. Blijf op de hoogte van de bloei van de bloemenvelden via onze gratis Flower Alerts.

Hoe fietst u deze fietsroute?

De Bloemenroute maakt gebruik van het uitgebreide fietsknooppuntennetwerk dat, middels bewegwijzering met bordjes met groene cijfers, het fietsen van deze route eenvoudig maakt. U volgt de fietsknooppunten die te vinden zijn op de gratis PDF versie van de Bloemenroute.

Restaurants langs de fietsroute

Met deze fietsroute geniet je niet alleen van de schitterende natuur in de Bollenstreek, je fietst ook door de gezellige bloemendorpen Noordwijkerhout en Lisse. In deze bloemendorpen heb je dorpspleinen met veel restaurants en terrasjes waar je kan genieten van een hapje en een drankje. Ook bij het strand van Langevelderslag zijn verschillende restaurants te vinden.

Download de Bloemenroute

De Bloemenroute is een gratis fietsroute en is hieronder te downloaden. U kunt de route daarna uitprinten. Een papieren versie van de fietsroute is verkrijgbaar bij de VVV’s in de Bollenstreek en bij de hotels, b&b’s en vakantieparken die langs de route gelegen zijn.

Startlocaties en tijden

De Bloemenroute is op elk punt op de route te starten. Er zijn een aantal handige startlocaties. Hieronder hebben we een aantal startpunten op een rijtje gezet. De startlocaties zijn eenvoudig met de auto te bereiken en beschikken over ruime parkeermogelijkheden. Je kan vanaf verschillende hotels en vakantieparken ook eenvoudig de Bloemenroute fietsen.

Kom je met de auto

StartlocatieKosten parkerenFietsverhuurNavigatie adres
Bloemenpark Keukenhof€ 6,00 voor de hele dagFietsverhuur KeukenhofStationsweg 166A, Lisse
Het centrum van LisseGratis parkeren bij de parkeerplaatsen.Let op: parkeer niet in een blauwe zone. Daar geldt namelijk een maximale parkeerduur van 2 uur.Niet aanwezigBondstraat 13, Lisse
Heereweg 249, Lisse
Westerdreef (t.h.v. 105), Lisse
Hotel Restaurant de EngelGratis voor klanten van Hotel Restaurant de EngelFietsverhuur LisseHeereweg 386, Lisse
Het centrum van NoordwijkerhoutGratis (let op: op sommige parkeerplaatsen geldt max. 2 uur)Fietsverhuur NoordwijkerhoutBrink 1, Noordwijkerhout
Langevelderslag€ 5,00 voor een dagkaartNiet aanwezigLangevelderslag 20, Noordwijk
Fietsverhuur NoordwijkGratis parkerenFietsverhuur NoordwijkHerenweg 23, Noordwijk

Kom je met het openbaar vervoer

StartlocatieOpenbaar vervoerFietsverhuurNavigatie adres
Bloemenpark KeukenhofSpeciale Keukenhof bussen vanaf Amsterdam, Haarlem, Schiphol, Leiden, Noordwijk, Katwijk en Noordwijkerhout Fietsverhuur KeukenhofStationsweg 166A, Lisse
Station HillegomReis met de trein naar Station Hillegom. Vanaf het station fiets je richting fietsknooppunt 12 (na 700 meter zit je op de route)Fietsverhuur Station HillegomBondstraat 13, Lisse
Heereweg 249, Lisse
Westerdreef (t.h.v. 105), Lisse
Station SassenheimReis met de trein naar Station Sassenheim. Vanaf het station fiets volg je de fietsknooppunten 51 -> 50 -> 58 (na 1,5 kilometer zit je op de route)Niet aanwezigHeereweg 386, Lisse

Veelgestelde vragen

Hoe lang duurt het om de fietsroute te fietsen?

De fietsroute is 35 kilometer lang en dat is ongeveer twee uur fietsen. Met het bezoeken van de hoogtepunten duurt de Bloemenroute gemiddeld twee tot drie uur.

Fietsverhuur langs de bloemenroute

De bloemenroute fiets je eenvoudig met je eigen fiets. Heb je geen fiets of heb je geen zin om je fiets mee te nemen naar de Bollenstreek? Dan kan je eenvoudig een fiets huren bij een van de locaties rondom de route.

Onze populaire links