Home / Fietsroutes langs de bollenvelden rondom Keukenhof / Hollandse Tulpenroute | 15 km

English Deutsch

Fiets met deze Tulpenroute langs de schitterende tulpenvelden in Nederland. Ontdek de omgeving van Bloemenpark Keukenhof, Hop off bij bloembollenkwekerij De Tulperij en geniet van de gastvrijheid van Bloemendorp Lisse. De route kan je fietsen of wandelen en is 15 kilometer lang. Tijdens de openingsperiode van Keukenhof hangen er handige routebordjes om deze route te volgen.

Fiets de Hollandse Tulpenroute

De Tulpenroute bestaat uit twee Keukenhof fietsroute. Namelijk de blauwe Keukenhof route en de paarse Keukenhof route. De route is 15 kilometer en voor jong en oud goed te fietsen. Je fietst voornamelijk over rustige geasfalteerde wegen langs de bloemenvelden. Door de kortere afstand is de fietsroute ideaal om te combineren met de verschillende hoogtepunten waar je langs fietst.

Hop on Hop off sightseeing langs de Tulpenroute

De Tulpen fietsroute laat je uiteraard de mooiste tulpenvelden rondom Keukenhof zien maar er is nog zo veel meer te zien en beleven langs de tulpenroute. Hieronder staat het overzicht van de leukste bezienswaardigheden langs de tulpenroute. Bepaal zelf waar en hoelang je een bezoek wil brengen aan een van deze locaties. Let op! Voor sommige locaties moet je vooraf reserveren. Kijk hiervoor op de pagina van de Hop on Hop off locaties.

Hoogtepunten langs de tulpenroute in de lente

 1. Geniet van de tulpen bij Bloemenpark Keukenhof (let op: reserveer hier je bezoek)
 2. Zoek de rust op bij de gratis toegankelijke schitterende kasteeltuinen van Keukenhof inclusief kinderboerderij, restaurant en het LAM Museum. Fiets vanaf punt 2 rechtdoor op de Stationsweg / Delfweg na 1,5 kilometer ben je bij Tulip Experience Amsterdam (let op: reserveer hier je bezoek)
 3. Bekijk de Keukenhof molen vanaf de bollenvelden. Fiets vanaf punt 3 rechtdoor op de Loosterweg Noord / Veenenburgerlaan en ga na 1 kilometer linksaf de 3de Loosterweg op. Na 250 meter ben je bij The Tulip Barn (let op: reserveer hier je bezoek)
 4. Bewonder de verschillende tulpenvelden, narcissenvelden en hyacintenvelden langs de fietsroute
 5. Bezoek het Keukenhofbos, een oerbos waar je nog kan zien hoe de Bollenstreek eruit zag voordat de bloemenvelden er waren.
 6. Bewonder de verschillende tulpenvelden, narcissenvelden en hyacintenvelden langs de fietsroute
 7. De gratis tulpen showtuin van TulipStore.eu vind je iets verder op de route. Op de Johan Speelmanweg ligt de tulpen showtuin aan de linkerkant tegen over van der Slot Tulips.
 8. Breng een bezoek aan de unieke tulpenbollenkwekerij De Tulperij (let op: reserveer hier je rondleiding)
 9. Bewonder de verschillende tulpenvelden, narcissenvelden en hyacintenvelden langs de fietsroute
 10. Ga terug in de tijd op het Landgoed van ‘t Huys Dever
 11. Fiets het centrum van bloemendorp Lisse
 12. Neem een kijkje in de ‘Kathedraal van de Bollenstreek’ de St. Agathakerk
 13. Bezoek de gezellige restaurants aan de Heereweg in het centrum van Lisse
 14. breng een bezoek aan Museum De Zwarte Tulp in het centrum van Lisse

Door de korte afstanden tussen de hoogtepunten is de Tulpenroute geschikt voor alle leeftijden.

Wanneer is de Tulpenroute op zijn mooist?

Het seizoen van de lentebloemen begint van donderdag 21 maart t/m zondag 12 mei 2024. Tijdens deze periode bloeien verschillende voorjaarsbloemen. Naast de beroemde Nederlandse tulpen geniet je ook van de narcissen en hyacinten. In deze periode is ook bloemenpark Keukenhof geopend dat ook langs de fietsroute gelegen is.

Let op: de bloei van de lentebloemen is afhankelijk van het weer. Blijf op de hoogte van de bloei van de bloemenvelden via onze gratis Flower Alerts op onze Facebook en Instagram

Beleef het verhaal van de tulp met de Tulpenroute

De Bloemenroute is erop gericht om de fietser een echte belevenis te bieden. Met de route kom je langs verschillende leuke bloemenattracties en monumenten. Hop dus gerust van je fiets af, bezoek een van de hop off locaties en geniet optimaal van de Bollenstreek.

Prijs van de Tulpenroute

De Tulpenroute is gratis te fietsen door eerst de blauwe fietsroute en daarna de paarse fietsroute te volgen. Langs de weg hangen de gekleurde Keukenhof fietsroutes. Via onderstaande gratis routekaart kan ook eenvoudig de route volgen.

Routebeschrijving van de Tulpenroute

Je fietst de Tulpenroute eenvoudig door tijdens de opening van bloemenpark Keukenhof de blauwe en paarse fietsroute borden te volgen. Hieronder is de gratis routekaart te zien en te downloaden. Overnachten? Kijk dan bij de hotels, b&b’s en vakantieparken die langs de route gelegen zijn.

Startlocaties en tijden

De Tulpenroute heeft geen vaste volgorde en kan dus langs de hele fietsroute gestart worden. Reis je vanuit Amsterdam, Haarlem, Leiden, Schiphol Airport, Noordwijk, Noordwijkerhout of Katwijk? Neem dan de speciale Keukenhof bussen naar de tulpenvelden.

Hieronder de beste startlocaties voor de tulpenroute:

StartlocatieVoorzieningenNavigatie adres
Bloemenpark KeukenhofPerfecte startlocatie als je de tulpenroute wilt combineren met een bezoek aan bloemenpark Keukenhof.
Geschikt voor eigen fiets en huurfiets
Reserveer je parkeer dagkaart voor € 10,00 bij je Keukenhof ticket
Huur een fiets bij fietsverhuur Keukenhof
Toiletten beschikbaar
Reis je met het openbaar vervoer neem dan een van de Keukenhof bussen.
Let op: Reserveer je Keukenhof bezoek en parkeerkaart hier
Stationsweg 166a
Fietsverhuur Lisse LemonBike Perfecte startlocatie als je niet naar Keukenhof gaat en een huurfiets nodig hebt
Gratis parkeren voor klanten van fietsverhuur Lisse
Naast de verhuur van stadsfietsen kan je hier ook terecht voor elektrische fietsen, tandems en elektrische scooters.
Slechts 2,5 kilometer lopen van Bloemenpark Keukenhof
Reis je met het openbaar vervoer neem dan een van de Keukenhof bussen.
Veenenburgerlaan 73a Hillegom (grens Lisse)
Centrum van LissePerfecte startlocatie als je de tulpenroute gaat fietsen met je eigen fiets en niet naar Keukenhof gaat.
Gratis parkeren (let op: op sommige parkeerplaatsen blauwe zone geldt max. 2 uur). De adressen hiernaast gaan naar parkeerlocaties zonder blauwe zone.
Slechts 1,5 kilometer lopen van Bloemenpark Keukenhof
Reis je met het openbaar vervoer neem dan een van de Keukenhof bussen.
Westerdreef t.h.v. 105
Bondstraat t.h.v. 1
Heereweg t.h.v 249
Lisse

Fietsverhuur bij Keukenhof en de bloemenvelden

De Tulpenroute fiets je eenvoudig met je eigen fiets. Heb je echter geen fiets of heb je geen zin om je fiets mee te nemen naar de Bollenstreek? Dan kan je eenvoudig een fiets huren bij Keukenhof. Bekijk hier alle fietsverhuur locaties rondom Keukenhof. Langs deze route huur je een fiets bij:

Restaurants langs de fietsroute

Met deze fietsroute geniet je niet alleen van de schitterende natuur in de Bollenstreek, je fietst ook door de gezellige bloemendorpen Noordwijkerhout en Lisse. In deze bloemendorpen heb je dorpspleinen met veel restaurants en terrasjes waar je kan genieten van een hapje en een drankje. Ook bij het strand van Langevelderslag zijn verschillende restaurants te vinden. Bekijk hier onder tips voor restaurants langs de tulpenroute

Veelgestelde vragen

Hoe lang duurt het om de fietsroute te fietsen?

De fietsroute is 15 kilometer lang en dat is ongeveer een uur fietsen. Met het bezoeken van de hoogtepunten maak je van de tulpen belevingsroute een dagje uit. De route is eventueel ook in te korten.

Rijdt er ook een gids mee met de tulpenroute?

Nee, deze route moet je individueel fietsen. Er zijn ook fietstours beschikbaar waar een lokale gids je meeneemt naar de mooist bloeiende tulpenvelden en een tulpenkwekerij. Kijk hiervoor bij Fietstocht met lokale gids.

Kan de tulpenroute ook gereden worden met een scooter of solex sightseeing tour?

Ja, de route is ook te rijden met een van de sightseeing tours. Bijvoorbeeld de elektrische scooter, solex en ook met de TukTuk.

Kan ik de tulpenroute combineren met een bezoek aan Keukenhof?

Ja, een bezoek aan Keukenhof duurt gemiddeld tussen de 2 en de 4 uur en is heel goed te combineren met de tulpenroute. De fietsroute is 15 kilometer lang en binnen ongeveer 1 uur te fietsen. Je kan zelf bepalen of en hoelang je bij een hop off locatie stopt. Let wel! Om Keukenhof te bezoeken moet je vooraf je ticket gereserveerd hebben. Kijk bij Keukenhof tickets voor het reserveren van je bezoek en het reserveren van een parkeerkaart.

Onze populaire links