Home / Hop on Hop off met een (huur)fiets / Landgoed Kasteel Keukenhof

English Deutsch

Direct naast het bloemenpark Keukenhof ligt het landgoed van Kasteel Keukenhof. Deze vrij toegankelijke kasteeltuinen zijn het hele jaar geopend en een ideale tussenstop tijdens een van de fietsroutes of een van de sightseeing tours. In de zomer geniet je van de schitterende dahliatuinen in de tuinen van het kasteel. Een hapje eten en drinken kan in restaurant De Hofboerderij. Op het landgoed is ook een kinderboerderij gevestigd en het museum LAM Lisse. Achter het landgoed is het Keukenhof bos waar je heerlijk kunt wandelen. Regelmatig worden er ook (betaalde) evenementen georganiseerd op het landgoed. Kortom er is van alles te beleven in de tuinen van Kasteel Keukenhof.

Hop off bij de kasteeltuinen van Keukenhof

Het wereldberoemde bloemenpark Keukenhof is onderdeel van een groter landgoed Keukenhof. Dit landgoed bestaat uit verschillende onderdelen is het hele jaar gratis te bezoeken. Een bezoek aan de kasteeltuinen is een ideale tussenstop bij een fietsroute door de Bollenstreek.

Tuinen van Kasteel Keukenhof

dahliatuin Keukenhof
dahliatuin Keukenhof

Kinderboerderij Keukenhof

Op het landgoed is een leuke kinderboerderij gevestigd. Hier kunnen kinderen genieten van geiten, varkens, kippen, koningen en nog veel meer dieren. Er is een binnenlocatie en een grote dierenweide waar de kinderen ook in mogen.

Kabouterpad Keukenhof

Bij de kinderboerderij is ook de start van het leuke kabouterpad van 2 kilometer. Bij deze wandeling voor kinderen volg je de route aan de hand van de leuke kabouterpalen.

Restaurant de Hofboerderij

Kom even tot rust en geniet van de heerlijke hapjes en drankjes van de Hofboerderij. Van een kopje koffie tot een uitgebreide lunch. Het is mogelijk bij restaurant de Hofboerderij. Je vindt dit restaurant in het midden van het landgoed bij de kinderboerderij.

LAM Museum

LAM Museum Keukenhof
LAM Museum Keukenhof

Het LAM Museum is gelegen op het landgoed en geeft je een unieke kunstbelevenis in 45 minuten. Het is hét foodart museum van Nederland en heeft een internationale topcollectie. Je moet van te voren een ticket met starttijd reserveren. Je mag zelf kiezen of je wilt betalen voor je ticket (7,50 voor een volwassene) of dat je je ticket wil laten sponsoren. Reserveer je starttijd hier

Keukenhof bos

Aan de zuidkant van het landgoed ligt het uitgebreide Keukenhof bos. Het Keukenhof bos bevindt zich op een authentieke strandwal. Dit is bijzonder, want veel standwallen zijn inmiddels verdwenen. In het Keukenhof bos ervaar je het landschap, zoals het was voordat het werd afgegraven voor de bollenteelt en bouw van steden.

Gemiddelde bezoektijd

Het landgoed is erg uitgebreid en de duur van een bezoek is erg afhankelijk van de activiteiten die je wil ondernemen. Gemiddeld duurt een bezoek 1 tot 4 uur.

Openingstijden Landgoed Keukenhof

Het landgoed is het hele jaar geopend en van 8:30 uur t/m 19:30 uur. Restaurant de Hofboerderij en het LAM Museum hebben andere openingstijden dan het landgoed.

DagLandgoed KeukenhofDe HofboederijLAM Museum
Maandag08.30 uur – 19.30 uurGeslotenGesloten
Dinsdag08.30 uur – 19.30 uurGeslotenGesloten
Woensdag08.30 uur – 19.30 uur10.00 uur – 17.00 uur11.00 uur – 17.00 uur
Donderdag08.30 uur – 19.30 uur10.00 uur – 17.00 uurGesloten
Vrijdag08.30 uur – 19.30 uur10.00 uur – 17.00 uur11.00 uur – 17.00 uur
Zaterdag08.30 uur – 19.30 uur10.00 uur – 17.00 uur11.00 uur – 17.00 uur
Zondag08.30 uur – 19.30 uur10.00 uur – 17.00 uur11.00 uur – 17.00 uur

Entreeprijs Landgoed Keukenhof

De kasteeltuinen zijn gratis te bezoeken. Tijdens evenementen kan het zijn dat het landgoed gesloten is. Kijk in de UitAgenda van de Bollenstreek of er evenementen

Plattegrond Landgoed Keukenhof

plattegrond landgoed keukenhof
plattegrond landgoed keukenhof

Fietsroutes

De kasteeltuinen hebben een beperkte parkeergelegenheid en om die reden is dit geen goed startpunt voor je fietsroute door de Bollenstreek. Het is wel een ideale tussenstop tijdens je fietsroute of sightseeing tour. Geniet van de vele activiteiten op en rondom het landgoed voor jong en oud.

De volgende fietsroutes komen langs de Kasteeltuinen van Keukenhof:

Adres

  • Kasteeltuinen van Keukenhof
  • Keukenhof 1
  • 2161AN Lisse

Onze populaire links