Home / Fietsroutes langs de bollenvelden rondom Keukenhof / Blauwe Keukenhof fietsroute | 5 km

English Deutsch

De blauwe Keukenhof fietsroute is 5 kilometer lang en laat je de directe omgeving van Keukenhof zien. Tijdens de fietsroute kom je onder andere langs Kasteel Keukenhof en geniet van het uitzicht over de bloemenvelden met onder andere de Keukenhof molen.

De blauwe Keukenhof fietsroute

De blauwe Keukenhof route is een fietsroute van 5 kilometer. Eventueel is de route ook te wandelen. Deze fietsroute is gratis te fietsen en eenvoudig te volgen. Tijdens de opening van Bloemenpark Keukenhof is deze route te fietsen door de speciale routeborden te volgen. Voor deze route volg je de blauwe routebordjes.

Hop on Hop off sightseeing langs de blauwe fietsroute

Tijdens de fietsroute is er heel veel te zien en te bezoeken. Hieronder staat het overzicht van de leukste bezienswaardigheden langs deze keukenhof route. Bepaal zelf waar en hoelang je een bezoek wil brengen aan een van de bezienswaardigheden. Let op! Voor sommige locaties moet u vooraf reserveren. Kijk hiervoor op de pagina van de hop off locaties.

Hoe lang duurt deze fietsroute?

De route is met 5 km een relatief korte fietsroute en is te fietsen in slechts een half uurtje. Stop je onderweg bij een van de Hop on Hop off locaties dan kan je je de hele dag vermaken.

Wanneer bloeien de bloemenvelden langs deze route?

Deze fietsroute is te fietsen tijdens het tulpenseizoen in het voorjaar. In 2024 begint dit seizoen op donderdag 21 maart en duurt tot en met zondag 12 mei. De bloei van de bloemenvelden is afhankelijk van de weersomstandigheden. Volg ons op Facebook en Instagram voor de wekelijkse Flower Alerts met informatie over de bloei van de voorjaarsbloemen.

Let op: de bloei van de lentebloemen is afhankelijk van het weer. Blijf op de hoogte van de bloei van de bloemenvelden via onze gratis Flower Alerts.

Routebeschrijving de blauwe fietsroute

Deze fietsroute is gratis te fietsen en eenvoudig te volgen. Tijdens de opening van Bloemenpark Keukenhof is deze route eenvoudig te fietsen door de speciale routeborden te volgen. Voor deze route volg je de blauwe routebordjes.

Download gratis de handige plattegrond met de fietsroute. Via onderstaande download button krijgt u de PDF versie van de Keukenhof fietsroutes voor het lenteseizoen 2024. Huur je een fiets bij Keukenhof fietsverhuur? Dan krijg je de routefolder gratis bij het ophalen van je huurfiets.

De Google maps route bekijk je hier

Hop on bij Bloemenpark Keukenhof

De ideale startlocatie voor deze fietsroute is Bloemenpark Keukenhof. Je kan hier voor slechts € 10,00 de hele dag parkeren en het is mogelijk om een fiets te huren bij Fietsverhuur Keukenhof. Wil je starten bij Keukenhof zorg dan wel dat je van te voren je parkeerticket en eventueel ticket voor het bloemenpark koopt. In 2024 is er een maximum aantal bezoekers per dag en per aankomsttijd bij Keukenhof. Kijk hieronder in de Keukenhof kalender of er nog tickets beschikbaar zijn en reserveer direct je tickets.

Keukenhof fietstocht met lokale gids

Het is ook mogelijk om een fietstocht te boeken met lokale gids. De gids laat je dan de mooist bloeiende tulpenvelden zien en bezoekt ook een tulpenkwekerij. De fietstocht met gids duurt 2,5 uur en kost € 45,00 (inclusief huurfiets). Meer informatie over de fietstocht met lokale gids.

Onze populaire links